PSV MOET KOMST BJORN MEIJER OVERWEGEN ALS OPVOLGER SERGIñO DEST

PSV kreeg zaterdag een fikse domper te verwerken toen Sergiño Dest tijdens de training geblesseerd raakte aan zijn knie. Drie dragen later blijkt de schade volgens verschillende media enorm en is de verwachting dat de 23-jarige vleugelverdediger negen maanden uitgeschakeld is. PSV had zijn zinnen gezet op het definitief aantrekken van Dest, maar lijkt nu verder te moeten gaan kijken. Een van de opties die directeur voetbalzaken Earnest Stewart lijkt te moeten overwegen, kent een uitstekend seizoen in België.

Dest keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie, waar hij op huurbasis neerstreek bij PSV en daar uitgroeide tot een van de uitblinkers. De 33-voudig Amerikaans international begon als rechtsback onder Peter Bosz, maar verhuisde na enkele weken naar de linkerkant. Dit seizoen was hij tot op heden goed voor 37 wedstrijden, waarin hij 2 keer tot scoren kwam en 7 assists gaf. Dest is volgens de data van SciSports de best presterende vleugelverdediger in de Eredivisie.

-+ Sergiño Dest Name here age and club here

De blessure van Dest is daarom een flinke aderlating voor PSV, dat met nog vier wedstrijden te gaan de landstitel al kan ruiken. Peter Bosz heeft met Mauro Júnior en Patrick van Aanholt wel twee alternatieven achter de hand, maar door de ernst van de blessure van de ex-Ajacied moeten de Eindhovenaren ook voor volgend seizoen verder gaan kijken. Dest was namelijk transferprioriteit nummer één en kon door een koopoptie voor tien miljoen euro definitief worden ingelijfd, maar door de blessure is dit scenario niet meer waarschijnlijk.

Lees ook:

Feyenoord moet per direct een streep zetten door komst van opvolger Gernot Trauner

PSV moet Nederlander terughalen als opvolger van Sergiño Dest

PSV hoeft in zijn zoektocht naar een opvolger voor Dest niet ver te zoeken. Volgens de data van SciSports kunnen de zuiderburen uitkomst bieden, daar Björn Meijer een similarity van 99% heeft met Dest en ook rond dezelfde prijsklasse valt. De 21-jarige linksback van Club Brugge vertegenwoordigt namelijk momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 10,4 miljoen euro en heeft nog een contract tot medio 2026.

Sergiño Dest
2023/2024 | Eredivisie (NLD)
Left back (1861 Minutes played)
99% DefensiveBackWing BackInverted WingBack
Bjorn Meijer
2023/2024 | Jupiler Pro League (BEL)
Left back (1650 Minutes played)
99% DefensiveBackWing BackInverted WingBack

Zowel Dest als Meijer is qua speelstijl een combinatie tussen een Wing Back en een Inverted Wing Back. Dit type verdediger draagt veel bij aan de aanval en zorgt voor dreiging zowel langs de lijn als in het centrum. Daarnaast wordt een speler met deze speelstijl vaak betrokken in de opbouw en ontvangt de bal veelvuldig op de helft van de tegenstander. Verdedigende acties zoals tackles, overtredingen en het aangaan van veel duels passen minder goed bij dit type speler.

Meijer presteert daarnaast ook uitstekend dit seizoen bij Club Brugge, dat hem in de zomer van 2022 voor zes miljoen euro overnam van FC Groningen. Dit seizoen moest hij liefst zestien duels missen wegens blessureleed, maar hij veroverde bij zijn terugkeer een basisplaats en inmiddels staat de teller op 37 duels, waarin hij 2 keer tot scoren kwam en 3 assists gaf. Door zijn prestaties behoort Meijer tot de beste vleugelverdedigers in de Jupiler Pro League.

-+ Bjorn Meijer Name here age and club here

Volgens de Career Advice Tool van SciSports past Meijer met een Club Fit van 72 goed bij PSV. De Nederlands jeugdinternational past perfect in de speelwijze van Bosz. Op dit moment is het perspectief op speeltijd niet bijster hoog, maar daarin speelt ook de aanwezigheid van Dest een rol. Door het wegvallen en het uiteindelijke vertrek van de Amerikaan is de kans groot dat Meijer basisspeler kan worden in het Philips Stadion.

Career Advice Tool van SciSports

TeamCompetitieClub FitOntwikkelingSpeeltijdSpeelstijlFormatie
PSVPremier League72***********
TEXT WIDGET

Career Advice Tool

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

2024-04-23T11:21:58Z dg43tfdfdgfd